Plexscape, het platform dat satellietbeelden en terreingegevens in AutoCAD integreert, werkt samen met het drone-meetbedrijf Inflights. Hierdoor kunnen ingenieurs niet enkel de satellietgegevens gebruiken voor het voorlopig ontwerp, maar nu ook uiterst gedetailleerde drone- meetgegevens gebruiken voor het gedetailleerde ontwerp.

Het hoofdproduct van Plexscape is Plex-Earth, dat voornamelijk wordt gebruikt om geschikte gebieden te verkennen en om snelle conceptuele planning uit te voeren via satelliet- en luchtfoto’s. Het is dan ook een favoriet product om onmiddellijk het grotere geheel te zien, ideeën en inspiratie op te doen, de beste hoeken te kiezen, en fouten te vermijden.

Inflights biedt verschillende drone surveying oplossingen die tot op de centimeter nauwkeurige details van bestaande structuren en landschappen bieden, waardoor het ideaal is voor de latere stadia van projecten.

Partnership van pionniers
Beide bedrijven kunnen terecht zeggen pioniers te zijn in hun vakgebied. Plexscape heeft een reeks ‘primeurs’, zoals de eerste SaaS plug-in en de eerste die orthogerectificeerde satellietbeelden in AutoCAD brengt, terwijl Inflights ‘s werelds eerste platform is om wereldwijd dronegegevens te verkrijgen, te verwerken en professioneel te analyseren.

Een andere overeenkomst tussen de twee bedrijven is dat ze allebei worden geleid door deskundige CEO-oprichters. Hugo De Blauwe, CEO van Inflights, is luchtvaartingenieur en privépiloot van opleiding, terwijl Lambros Kaliakatsos, de founding CEO van Plexscape, softwareontwikkelaar en een ervaren bouwkundig ingenieur van grootschalige projecten is.

Ze streven allebei een duurzamere wereld na, waar ingenieurs kunnen ontwikkelen voor de echte wereld zonder de tijd of het geld te verliezen, of risico’s te nemen die reizen met zich meebrengt. Beiden streven naar een duurzamere wereld waar ingenieurs kunnen ontwerpen in een correct opgemeten wereld, zonder de tijd, het risico, en de kosten van het reizen.

Beter dan Google Maps
Plexscape’s belangrijkste product Plex-Earth en het gratis broertje Plex-Earth Lite kunnen allebei AutoCAD met Google Earth connecteren. De betaalde versie biedt ook eenvoudige en betaalbare toegang tot satelliet- en luchtbeelden van premium providers, zoals Airbus, Maxar, Nearmap en Hexagon, in combinatie met terreindata van Google en Cesium.

Het toevoegen van een beeld en data provider via drones was de voor de hand liggende volgende stap voor Plexscape, maar ze hebben tot vandaag gewacht op een mature en betrouwbare oplossing. Zij zien nu Inflights als de winnende oplossing, omdat Inflights het schaalprobleem heeft opgelost van het bestrijken van een grote wereld met veel dronepiloten die elk een kleine regio bedienen. Ze hebben dit gedaan door een wereldwijde community van dronepiloten op te bouwen, waarbij elk van hen de bedrijfseigenaar is van zijn lokale entiteit.

De kennis van lokale piloten brengt vele voordelen met zich mee, variërend van het herkennen van de beste weervensters, tot de kennis van de lokale wetten en regels voor het vliegen met drones boven verschillende soorten locaties en structuren. Het grootste voordeel is misschien wel het meest voor de hand liggende: door dicht bij de locatie te zijn, worden de reistijd en -kosten drastisch verlaagd. Het credo van Inflights vat dit
goed samen: “We willen dat onze piloten vliegen in plaats van te rijden”. Door dergelijke professionals samen te brengen met een groot, gerenommeerd bedrijf, ontstaat een potentiële win-win voor zowel de piloten als hun klanten.

Het nieuwe partnership met Plexscape, die sinds 2010 Autodesk Authorized Developers zijn, zullen dat potentieel helpen realiseren omdat Plexscape al vele engineering klanten heeft. Hun producten zijn al lang favorieten op zowel de AutoCAD als de BricsCAD app stores.

Ga naar https://plexearth.com en https://inflights.com voor meer informatie over hun producten en diensten.

Pin It on Pinterest