Drones vinden al maar vaker ingang in industriële contexten. Dankzij het groeiend aantal toepassingen van artificiële intelligentie worden drones ingezet om efficiëntiewinsten te boeken in traditionele bedrijfsprocessen. Flanders Make en EUKA hebben een reeks onderzoeksprojecten lopen waarbij er automatisch geteld wordt aan de hand van dronebeelden. Deze projecten en de resultaten ervan werden toegelicht tijdens een webinar op 14 december 2020.

Het ging concreet over toepassingen in de landbouw en warehousing. In de fruitteelt kunnen drones ingezet worden om oogstvoorspellingen te doen. Zo kunnen boeren beter inschatten welke resources ze nodig hebben tijdens te oogst. En drone telt dan bijvoorbeeld via AI het aantal aardbeibloemen- en vruchten. Maar ook in een magazijn kan een drone palletten en dozen tellen om een snellere en betrouwbaardere inventaris te maken. Je ontdekt alle ins en outs over deze onderzoeksprojecten tijdens het bekijken van het webinar.

Dit evenement kadert in de proeftuin-projecten ‘Drones in de bouw en landbouw’ en ‘Smart connectivity’

Introductiefilmpje

Herbekijk hier het introductiefilmpje dat getoond werd aan de start van het webinar, en dat een samenvattend beeld schetst van de expertise van Flanders Make op het gebied van automatisch tellen en inventariseren van objecten met drones.

Webinar recording

In deze video kan je het volledige webinar herbekijken. De video mag gedeeld worden, maar enkel via de embedded code of via de knoppen onder de video. De opname downloaden of recorden en verspreiden via eigen kanalen is niet toegestaan.

Presentaties

Hieronder kan je de presentaties van de 3 sprekers bekijken en downloaden. Deze presentaties worden ter beschikking gesteld in het kader van informatieverspreiding en mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Het kopiëren of hergebruiken van de slides in andere presentaties is niet toegestaan.

BEKIJK OOK

Drones in de landbouw: waar staan we vandaag?

Webinar – 18 januari 2021

Tijdens dit digitaal event op 18 januari, licht Flanders Make/EUKA samen met VITO, ILVO en Pcfruit de resultaten toe van verschillende onderzoeksprojecten waar dronedata gebruikt wordt om meerwaarde te creëren in de landbouw. Als afsluiter is er een getuigenis over de meerwaarde van drones voor de precisieteelt van landbouwbedrijf van den Borne. 

Pin It on Pinterest