Je hebt pas een drone gekocht en wilt natuurlijk zo snel mogelijk de lucht in gaan. Maar ben je je ook bewust van de risico’s die je loopt als dronepiloot en hoe je je daartegen kan beschermen? Want ook al hou je je strikt aan alle wettelijke bepalingen omtrent het in de lucht sturen van een drone, er kunnen altijd nog dingen misgaan. Op een initiatief van EUKA vertellen Tim Verlinden (Vandessel) en Bart Viskens (Drone-Insurance) je daarom nog eens alles wat je moet weten om jezelf goed te verzekeringen tegen alle risico’s.

In het panelgesprek behandelen ze vragen zoals ‘In welke gevallen is een verzekering verplicht? Welke waarborgen kan ik allemaal afsluiten en wat houden die in? Wat zijn de verschillen tussen particulieren en professionelen? Welke parameter bepalen de verzekeringspremie? Of, wat moet ik doen bij schade?’. Uiteraard zijn verzekeringen maatwerk. Dus heb je nog specifieke vragen, aarzel dan niet om Vandessel of Drone-Insurance te contacteren.

Tip: beide partijen zijn partner van EUKA en EUKA-leden genieten daarom een kortingstarief wanneer ze een nieuwe polis afsluiten.

 

 

Overzicht van de vragen

(Scroll door de video naar de desbetreffende vraag om snel te navigeren)

 1. Ik heb een drone gekocht, welke risico’s loop ik als dronepiloot? Wat kan er misgaan?
 2. Waarvoor ben ik aansprakelijk en wat kunnen de gevolgen zijn als ik niet (goed) verzekerd ben?
 3. In welke gevallen is een verzekering verplicht? Waren er recent wijzigingen in de wetgeving?
 4. Welke waarborgen kan ik allemaal afsluiten en wat houden die in?
 5. Wat is er (standaard) wel en niet gedekt in een BA luchtvaart verzekering?
 6. Wat is er (standaard) wel en niet gedekt in een casco verzekering?
 7. Waarom zou ik wel of niet een rechtsbijstandsverzekering nemen?
 8. Welke verzekering heb ik nodig en welke situatie (type vlucht vs. type drone)?
 9. Wat zijn de (algemene) verschillen tussen particulieren en professionelen?
 10. Is een drone die ik als niet-professioneel piloot gebruik automatisch gedekt in mijn familiale verzekering?
 11. Is het voldoende mijn drone te verzekeren als uitbreiding in mijn familiale (particulier) of BA Uitbating (professioneel)?
 12. Wat moet ik doen bij schade?
 13. Welke parameters bepalen de hoogte van de premie die ik moet betalen om mijn drone te verzekeren?
 14. Kan ik met de drone van een collega vliegen indien mijn eigen drone bv. tijdelijk buiten gebruik is? Wat moet ik hiervoor in orde brengen?
 15. Hoe zit het met BVLOS-vluchten?
 16. UAM is the next big thing. Welke impact heeft dit op verzekeringen/hoe zien jullie dit?

Pin It on Pinterest